Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ Α-ΛΟΓΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΝ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΣΤΩΝ



ΤΟ Α-ΛΟΓΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΝ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΣΤΩΝ


ΤΟ Α-ΛΟΓΟΝ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΝ
ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΣΤΩΝ
Η Κατάδειξη των “Μαρτύρων” του Ιεχωβά
ως προδρόμων της παγκόσμιας κυριαρχίας του Αντιχρίστου
  
ΚΩΝ. Α. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
β΄ Έκδοση “καο” Λάρισα 2010
(α΄ Έκδοση “Τήνος” Αθήνα 2000)
 
Αφιερούται:
Στον “καλό λιμένα”
της οικογένειάς μου
 
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
   Το παρακάτω περιστατικό είναι πραγματικό και προβληματίζει για το μέγεθος της εξάπλωσης των αιρέσεων στην ορθόδοξη πατρίδα μας, καθώς και για το θράσος που διακρίνει τους “εγκεφάλους” αυτών των ξενοκίνητων σιωνιστικών παραφυάδων. Και βέβαια μιλάμε για την κυριότερη και χειρότερη αίρεση: τους “Χριστιανους” (ψευδο) μάρτυρες του Ιεχωβά.
   Δεν πέρασε πολυς καιρός από τότε που ο συγγράφων υπηρετούσε σε ένα ολιγοθέσιο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας. Θυμάμαι – σαν να είναι χθες – κάποια Παρασκευή του Σεπτεμβρίου του 199.. . Ήταν η τελευταία διδακτική ώρα της εβδομάδας. Συζητούσα με τους μαθητές μου την Ευαγγελική περικοπή της ερχόμενης Κυριακής, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν – σχεδόν εισέβαλαν – δύο “καθώς πρέπει” κύριοι. Μετά τις σχετικές συστάσεις, ζήτησαν την άδεια να μοιράσουν ένα έντυπο που αναφερόταν στα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας. Στις σχετικές διερευνητικές μου ερωτήσεις, απάντησαν ότι είναι μια χριστιανική ομάδα που ενημερώνει τον κόσμο και (άκουσον - άκουσον) κυρίως εκπαιδευτικούς και μαθητές για διάφορα επίκαιρα θέματα με το δικό τους σκεπτικό. Για να μη μακρυγορώ, οργίστηκα, όταν κατάλαβα με ποιους είχα να κάνω. Είχα μπροστά μου δύο εκφραστικά δείγματα οπαδών της χειρότερης αίρεσης: των Χιλιαστών ή “Μαρτύρων του Ιεχωβά”. Αυτών δηλαδή που αρνούνται όλα τα δόγματα της Ορθοδοξίας, την Αγία Τριάδα και όλα τα μυστήρια. Αυτών που δε σέβονται τους Αγίους, δεν αναγνωρίζουν το ιερατείο, δεν παραδέχονται αθανασία ψυχής. Αυτών που κάθε λίγο γελοιοποιούνται διαψευδόμενοι στις ημερομηνίες ελέυσεως του Χριστού. Ήταν οι πιστοί της αιρέσεως: “άθροισμα των αιρέσεων”.
   Φυσικά εκδιώχθηκαν άμεσα από το σχολικό χώρο, ενώ η οργή μου ήταν ακόμη έντονη. Σκεφτόμουν: “... μα ακόμα και μέσα στο σχολείο ψάχνουν για θύματα;... Η Εκκλησία τι κάνει; ... Μα πάλι όμως, όλοι μας δεν είμαστε Εκκλησία;” Από τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι ακόμη κι εγώ – ένα απ' τα εσχάτως επιστρέψαντα (;) πρόβατα της ποίμνης του Κυρίου – μπορούσα κι εγώ κάτι να κάνω.
   Η πρώτη μου ενέργεια ήταν να βγάλω από το “ισχυρόν” (οργή) “γλυκύ” (Κριτ. ιδ΄ 14). Πραγματικά το “γλυκύ” σ' αυτή την περίπτωση ήταν ότι δόθηκε η αφορμή μιας συζήτησης και μιας διαφώτισης. Έτσι οι μαθητές μου κατάλαβαν τι σημαίνει το γραφικό χωρίο “Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσιν λύκοι ἅρπαγες.” (Μτθ. ζ΄ 15).
   Το δεύτερο που σκέφτηκα ήταν αυτό που κρατάς στα χέρια σου, αγαπητέ αδελφέ μου. Ελπίζω με τη βοήθεια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού κάτι να κατορθωθεί. Αν είναι έτσι τελικά, παρακαλώ αυτή την εργασία να τη δώσετε σε κάποιο γνωστό σας πλανεμένο αδελφό. Ίσως κάτι γίνει και τότε: “γινωσκέτω ὅτι ὁ ἐπιστρέψας ἁμαρτωλὸν ἐκ πλάνης ὁδοῦ αὐτοῦ σώσει ψυχὴν ἐκ θανάτου καὶ καλύψει πλῆθος ἁμαρτιῶν.” (Ιακ. ε΄ 20).
Κων. Α. Οικονόμου.
Λάρισα – χειμώνας 1998
 για τη β΄έκδοση Λάρισα - Αύγουστος 2010
 
Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η
(Γενικά – σκοπός της μελέτης)
   Πολύ συχνά έχουν πέσει σε πολλών τα χέρια διάφορα φυλλάδια με τους μεγαλόσχημου τίτλους “ΣΚΟΠΙΑ” ή “ΞΥΠΝΑ” που προέρχονται από τα πιεστήρια – κυρίως – της Αμερικής ή της Ιταλίας των Χιλιαστών (ή “μαρτύρων του Ιεχωβά”, όπως αρέσκονται σήμερα να λέγονται).
   Τις πιο πολλές φορές αυτά τα έντυπα πετιούνται αδιάβαστα. Αν όμως κάποιος “μελετήσει” αυτά θα διακρίνει πλάνες “ων ουκ έστιν αριθμός”. Πλάνες τόσο χονδρές και ευδιάκριτες που θα πιστέψει αμέσως ότι κανείς  λογικός άνθρωπος δε θα δώσει βάση σ' αυτά. Και όμως ...
   Μόνο στην περιφέρεια της Λάρισας οι ίδιοι δηλώνουν ότι περιλαμβάνουν στους κόλπους της “εκκλησίας” τους  πάνω από δυο χιλιάδες άτομα. Αν κανείς έτυχε να διαβάσει κάποιες ειδήσεις από τον τοπικό ημερήσιο τύπο του καλοκαιριού του 1997 – για συγκεντρώσεις που σκοπό είχαν να σηματοδοτήσουν μια νέα επέκταση στον ελλαδικό χώρο – θα διαπίστωνε ότι ο αριθμός αυτός είναι κοντά στην πραγματικότητα.
   Αυτή ακριβώς η αύξησή τους στα τελευταία χρόνια, έρχεται να διαψεύσει την άποψη ότι μόνο περιφρόνηση είναι αρκετή γι' αυτή την αίρεση. Μάλιστα, πιστεύω ότι τώρα χρειάζεται περισσότερη εγρήγορση και από τα μέλη της Εκκλησίας μας κι απ' όλους τους Έλληνες (δες παρακάτω κεφάλαιο), δηλαδή από όλους εμάς.
   Η σχετική βιβλιογραφία που εντάσσεται στην κατηγορία της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ κατά των ΑΙΡΕΣΕΩΝ είναι αρκετή, αλλά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (Π. Ν. Τρεμπέλα – π. Αλεβιζόπουλου), είναι δυσεύρετη. Ο σκοπός αυτής της εργασίας μου είναι – με τη βοήθεια του Αγίου Τριαδικού Θεού – να αναδείξει:
α) Το ιστορικό περίγραμμα της εμφάνισης των Χιλιαστών.
β) Τα χωρία της Αγίας Γραφής που διαστρέφουν και ποια είναι η   αγιοπατερική ερμηνεία αυτών των χωρίων.
γ) Τα χωρία που αποστομώνουν και συντρίβουν τις πλάνες των χιλιαστών μυθοπλαστών, και
δ) Τη θέση των χιλιαστών στη σημερινή ελληνική κοινωνία και τις επιδράσεις τους (όπως η σκουριά στο σίδερο) στους σύγχρονους θεσμούς και τα ιδανικά της Εκκλησίας μας και του έθνους μας.
   Λέγαμε πρωτύτερα για τις πλάνες τους. Θα ρωτούσε κανείς: “Πόσες είναι; μια, δυο, τρεις;”. Η απάντηση είναι ότι οι πλάνες τους είναι τόσες πολλές, όσες όλων μαζί των αιρέσεων που έχουν εμφανιστεί στα 2000 χρόνια από τη γέννηση του Κυρίου. Έτσι όχι μόνο δεν πρέπει να λέγονται Χριστιανοί, αλλά αντίθετα ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ. Όπως μάλιστα λέει ο αείμνηστος Π. Ν. Τρεμπέλας: “ Εμάζευσαν όλας τας αιρέσεις και πλάνας, όσαι από την αρχήν του Χριστιανισμού μέχρι σήμερον εφάνησαν εις την Εκκλησίαν και εδιδάχθησαν κατά διαφόρους εποχάς από διαφόρους αιρετικούς και πλανεμένους ... κατήρτισαν ένα σύστημα διδασκαλίας, το οποίον μας το παρουσιάζουν ως διδασκαλίαν της Γραφής.” (Π.Ν.Τ.)
   Μα θα ρωτούσε ο αναγνώστης: “Μα καλά, με τόσες πλάνες που διδάσκουν, πώς μερικοί τους ακολουθούν;” Τους ακολουθούν γιατί τους χαιδεύουν την ακοή τους με τις υποσχέσεις τους. Κυτιότερα με δύο απ' αυτές: Πρώτον “για τους πιστούς μάρτυρες δεν υπάρχει θάνατος” (!) και δεύτερον “δεν υπάρχει Κόλαση” (!) και ότι έτσι η μόνη τιμωρία του αμετανόητου αμαρτωλού είναι το απόλυτο μηδέν της “μη ύπαρξης” !!!
   Τι λέτε λοιπόν; Υπάρχει άλλο πιο γλυκό παραμύθι για τον αμαρτωλό; Είναι σαν να του λένε: “Γλέντα όσο θες τη ζωή σου, κάνε ό,τι σου αρέσει και ό,τι σ' ευχαριστεί. Σκότωσε, κλέψε, οργίασε. Κι αν ακόμα πεθάνεις αμετανόητος, τι έγινε; Δεν έχεις να πάθεις τίποτε, απλώς θα είσαι όπως ήσουν πριν γεννηθείς. Ένα μηδέν και θα ψοφήσεις σα σκυλί!” (Π.Ν.Τ.)
    'Αλλος ένας λόγος που κάποιοι τους πιστεύουν, είναι ο τρόπος προσέγγισης. (Δες πρόλογο). Καθημερινά βρίσκουν νέα κόλπα προσέγγισης – κυρίως απομονωμένων ατόμων – κάνοντας “επιδρομές διαφώτισης” συχνά-πυκνά σ' όλα τα χωριά και τις πόλεις.
    Πρέπει σ' όλα αυτά να προσθέσουμε και κάτι άλλο: ότι δηλαδή οι χιλιαστές έχουν πολύ χρήμα στη διάθεσή τους που το ξοδεύουν αλύπητα για τη διαβρωτική τους προπαγάνδα. Αρκεί να δούμε πόσα φυλλάδια (περιοδικά) τους κυκλοφορούν μόνο στην Ελλάδα. Μάλιστα οι “χριστιανικές γραφές τους” - η παραποιημένη δηλαδή Καινή Διαθήκη – έχει κυκλοφορήσει σε περισσότερα από 50.000.000 (πενήντα εκατομμύρια) αντίτυπα παγκοσμίως (1995-6). Επ' αυτού του γεγονότος (της αφειδούς δηλαδή σπατάλης των χρημάτων τους), λέει χαρακτηριστικά ο Π. Ν. Τρεμπέλας ότι στη δεκαετία του '30, ένας ψευδοιεροκήρυκάς τους έδωσε 400 χρυσές δραχμές ως ενοίκια για την αίθουσα της Φιλαρμονικής Πατρών, για δύο και μόνο ώρες!
   Έτσι λοιπόν με το άφθονο χρήμα του ο χιλιασμός αποκτά οπαδούς. Άλλους με το να τους ακριβοπληρώνει και άλλους, που πλανώνται από τους προηγουμένους, με την εξαπάτηση και τα κούφια λόγια. Υπάρχει και μια τρίτη ομάδα οπαδών τους, που από απλοί χριστιανοί που ήταν, παρασύρθηκαν από την “ερμηνεία” της Αγίας Γραφής που τους την πρόσφεραν οι “ειδήμονες ποιμένες” κατά το δοκούν. Άλλωστε οι ορθόδοξοι Έλληνες, δε φημιζόμαστε για την καθημερινή, ή έστω σποραδική, μελέτη του Ευαγγελίου (δυστυχώς).
   Έτσι λοιπόν κι εμείς, σ' αυτή την τρίτη ομάδα απευθυνόμαστε, με την ελπίδα μας στον Κύριο Ιησού Χριστό να κατευθύνει και να ευοδώσει αυτή μας την προσπάθεια. Κύριοι στόχοι αυτής της προσπάθειας θα είναι να αποδείξει:
1. Ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Θεός συνάναρχος με τον Πατέρα Του.
2. Ότι η Αγία Τριάδα είναι αγαπητική κοινωνία τριών προσώπων: Πατρός, Υιού και Αγίου Πνεύματος.
3. Ότι ο μισθός της αμαρτίας είναι η αιώνια κόλαση.
4. Ότι ο Χριστός θα ξαναέλθει ως κριτής και όχι ως κυβερνήτης της γης.
5. Ότι ο Σταυρός του Κυρίου σώζει και καθοδηγεί τη ζωή των πιστών, διότι είναι το ακρότατο Μυστήριο της Αγάπης Του. Και κυρίως ότι ..
6. Οι χιλιαστές έχουν ρίζα στις αρχαιότερες αιρέσεις, είναι σύνολο όλων των αιρέσεων, και κυρίως ότι είναι όργανα των εβραιοσιωνιστών και πρόδρομοι της αντίχριστης παγκόσμιας κυβέρνησης των εσχάτων χρόνων.
   Άρα γενικός σκοπός του βιβλίου είναι η πλήρης (το κατά δύναμιν) αναίρεση (ή ανατροπή) της θεωρίας των χιλιαστών και να καταδείξει αυτούς ως “λύκους άρπαγες εν ενδύμασι προβάτων”.
 


Read more: http://www.egolpion.com/iexobades_oikonomou.el.aspx#ixzz2l0HfvwpH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου