Κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου η Φιλιππιάδα γιορτάζει τη μνήμη του αγίου Βησσαρίωνα που είναι προστάτης και πολιούχος της.
Πασίγνωστος, ο άγιος Βησσαρίων, στη Θεσσαλία – Ήπειρο – Στερεά Ελλάδα – Ιόνια νησιά, ακόμα και στην Ούγγροβλαχία (Ρουμανία), όπου έφτασε η Θαυματουργική του χάρη, άγνωστος όμως σε πάρα πολλούς χριστιανούς τής υπόλοιπης Ελλάδας.
Ο Άγιος Βησσαρίων σώζει την Φιλιππιάδα από την φοβερή πανώλη και από τότε τιμάται ως πολιούχος άγιος της Δημιούργημα του 19ου αι. ο ενοριακός ναός του Αγίου Βησσαρίωνα στη Φιλιππιάδα, εντυπωσιάζει με το περίτεχνο κωδωνοστάσιό του, δείγμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, καμωμένο το 1912, από το συνεργείο του αρχιμάστορα Βασίλη Γεωργάκη (1886- 1936) από τα Πράμαντα Ιωαννίνων.
Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου
Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και όλων των οικιών της πόλης, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης
Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Ν.Π.Δ.Δ. Καταστημάτων, οδών και Πλατειών κατά το βράδυ της 14ης και 15ης Σεπτεμβρίου 2007.
Ώρα 19:30 Μέγας Εορτινός Εσπερινός
Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου
Ώρα 7:30 Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία
Ώρα 9:45 Τέλος Προσέλευσης Επισήμων
Ώρα 10:30 Λιτάνευση της Αγίας εικόνας ανά την πόλη
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθούν καφές και αναψυκτικά.
Ο Άγιος Βησσαρίων.
Ο Άγιος Βησσαρίων γεννήθηκε στην Πύλη ή Μεγάλη Πόρτα ή Πόρτα Παναγιά Τρικάλων της Θεσσαλίας το 1490.
Πανέξυπνος ο μικρός Βησσαρίων και γεμάτος αγάπη για το Θεό και την εκκλησία Του, σε ηλικία (10) δέκα μόλις ετών, κατεβαίνει στα Τρίκαλα και γίνεται μαθητής ενός αγίου Γέροντα. του Μητροπολίτη Λαρίσης Μάρκου, εγκαταλείποντας: γονείς (το Σωτήριο και τη Μαρία), αδέλφια, σπίτι, συγγενείς, φίλους, παιχνίδια, «απολαύσεις» της ζωής Πόσο πολύ πρέπει να αγαπούσε τον Χριστό ο μικρός Βησσαρίων!