Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ - ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ - ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ



ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ11
 
   Γιατρός, που δώρισε όλη την κτηματι­κή του περιουσία, στο χωριό Queen Camel, κοντά στο Yeovil του Somerset, στη Με­γάλη Βρετανία, αξίας 750.000 λιρών, στη γκουρουιστική σέκτα «Self Realization Meditation Healing Centre» («Κέντρο Αυ­τογνωσίας, Διαλογισμού & Θεραπείας») δήλωσε: «αργότερα κατάλαβα ότι ήταν δυ­νατόν κάποιος να βρεθεί κάτω από την επιρ­ροή κάποιου άλλου ανθρώπου».
Ο Δρ. Yehu Azaz12, πρώην Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής στο νοσοκο­μείο Taunton & Somerset, εγκατέλειψε την καριέρα του και μετακόμισε στο κοινόβιο μαζί με τη σύζυγο του. Όταν εκείνη εγ­κατέλειψε την ομάδα και αποπειράθηκε να μηνύσει τη σέκτα, ο Azaz κατέθεσε στο δικαστήριο εναντίον της. Εν τούτοις, μετά δέκα χρόνια κι ο ίδιος εγκατέλειψε την ορ­γάνωση, καθώς υπέστη νευρικό κλονισμό.
Σήμερα έχει επιστρέψει στην εργασία του ως παθολόγος, ενώ ο γάμος του έχει δια­λυθεί.
Η οργάνωση «Self Realization Meditation Healing Centre» γνωστή και ως «Denton Realization Healing Charitable Trust» («Φι­λανθρωπικό Σωματείο Ντέντον για Αυ­τογνωσία και Θεραπεία», ιδρύθηκε από την 80χρονη Mata Yogananda Mahasaya Dharma, Mataji (Μάτα Γιογκανάντα Μαχασάυα Ντάρμα, Ματατζί), Αγγλίδα, ονομα­ζόμενη αρχικά Judy Rena Denton.
   Η σέκτα ιδρύθηκε το 1988 κι έχει αλλά­ξει ονομασία δύο φορές. Πρόσφατη έρευνα περί τα οικονομικά της, απεκάλυψε απο­θεματικό της τάξεως των 2.000.000 λιρών. Άλλες θυγατρικές της οργάνωσης, που διοικούνται από το συνεταιρισμό «Alpha -Omega Family» («Οικογένεια Άλφα - Ωμέ­γα»), δρουν σαν «θεραπευτικά κέντρα· στην Αγγλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζη­λανδία.
Άλλο θύμα της ίδιας οργάνωσης, ο Richard Curtis13, 53 ετών, πρώην αξιωμα­τικός της RAF (Βασιλικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας), χάρισε στη σέκτα την αγροικία του στην Ουαλία, αξίας 800.000 λιρών. Ο Curtis κατέθεσε στο Αστικό Δι­καστήριο του Cardiff, πως του είχε γίνει πλύση εγκεφάλου ώστε να πιστέψει, ότι ο μόνος δρόμος προς την αληθινή φώτιση και ειρήνη ήταν να παραδώσει όλα του τα επίγεια αγαθά.
Το Δικαστήριο απεφάνθη πως ο Curtis είχε μεν «επηρεαστεί υπερβολικά, αλλά επιφυλάχθηκε ως προς την κατηγορία πε­ρί πλύσης εγκεφάλου». Το θύμα σχεδιάζει να συνεχίσει τη δικαστική διαδικασία προς την οργάνωση, αλλά και προς την πρώην σύζυγό του, Fiona, που εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς συνεχίζει να είναι ενταγμένη  στη σέκτα.


11. Αναδημοσίευση από το Fair News, Ιούλιος 2011 & Daily Mail, 29/1/2011.
12. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1198318/ Doctor-sues-guru-millions-unduly-influencing-hand-750-000-fortune.html
13. http://www.dailvmail.co.uk/news/article-1350710/ Former-RAF-officer-claims-brainwashed-gur-wins-800k-house-gave-away.html
 
 
Από το περιοδικό «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011, ΤΕΥΧΟΣ 65
 Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com
6  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου