Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

OΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Η Ιερά νήσος Πάτμος τίμησε τον Όσιο Χριστόδουλο
Μεγέθυνση γραμματοσειράςΣμίκρυνση γραμματοσειράς | print Εκτύπωση send Αποστολή
από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγ.Ιωάννου Θεολόγου Πάτμου
Η Σεβασμία Βασιλική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγ.Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Πάτμο τίμησε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα την ανακομιδή των λειψάνων του κτίτορός της, Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Χριστοδούλου του θαυματουργού, όπου και τεθησαύρισται το Τίμιον Αυτού Σκήνος.
Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, Σάββατο 20 Οκτωβρίου, εψάλη ο μικρός Εσπερινός, και εν συνεχεία τελέσθηκε ιερά αγρυπνία, εις το τέλος της οποίας κατά το τυπικόν της Μονής, έλαβε χώρα η προσκύνηση του Τιμίου Λειψάνου του Οσίου Πατρός και η χρίσης των παρευρισκομένων με έλαιον εκ της ακοιμήτου κανδήλας αυτού.
Την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή 21 Οκτωβρίου, τελέσθηκε η Ακολουθία των Ωρών και πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις το πλησίον του Καθολικού Παρεκκλήσιον του Οσίου. Εις το τέλος της Λειτουργίας ευλογήθηκε το κόλλυβο του Οσίου και των κεκοιμημενων αδελφών της Μονής και ακολούθως πραγματοποιήθηκε η ευλόγησις των κελλαριών-αποθηκών του σίτου και του ελαίου.
Εις όλες τις ακολουθίες προεξήρχε ο Καθηγούμενος και Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου Αρχιμ. κ. Αντίπας, και συμμετείχαν οι πατέρες της Μονής, ο κλήρος και οι αρχές της Ιεράς Νήσου, οι καθηγητές και μαθητές της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής και πλήθος πιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου