Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στο Aachen-Γερμανίας
του Αρχιμ.Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια γιόρτασε την μνήμη του Αγίου Δημητρίου, η ομώνυμη Ελληνορθόδοξη Ενορία του Άαχεν στη Γερμανία.Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 το απόγευμα, στον Πανηγυρικό, Αρχιερατικό Εσπερινό ο ναός ήταν κατάμεστος από κόσμο, όχι μόνο από Ορθοδόξους αλλά και Γερμανούς κατοίκους της πόλεως, μια και ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της ενορίας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια της διακονίας του στην περιοχή να έχει κάνει την εορτή της ενορίας εορτή όλης της πόλεως. Γι’ αυτό και ήταν παρόντες εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών και άλλων αρχών του Άαχεν.

Ο φετινός εορτασμός είχε ξεχωριστό νόημα γιατί σήμανε και την απαρχή των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 50 χρόνων, από την ίδρυση της ενορίας.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος συμπαραστατούμενος υπό πλήθους ιερέων από τις γύρω ενορίες αλλά και από άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος αναφερόμενος στον εορταζόμενο Άγιο Δημήτριο, μεταξύ άλλων είπε: «Στο πρόσωπο του Αγίου Δημητρίου βλέπομε τόσα πολλά χαρίσματα να ενώνονται και να προσφέρονται «Χριστώ τω Θεώ» ως προσφορά ευπρόσδεκτος. Βλέπομε όμως και Εκείνον, τον Δωρεοδότη Κύριό μας, να αντιδωρίζει πλούσια την ευλογία του στον πιστό του θεράποντα και να τον καθιστά όχι μόνο προστάτη και πολιούχο της Θεσσαλονίκης, αλλά και Άγιο Οικουμενικό, που με την μυροβλυσία του αγίου του λειψάνου ευμυρίζει ολόκληρη την Εκκλησία, ολόκληρη την οικουμένη. Δικαίως, λοιπόν, μαζί με την περιώνυμη πόλη της Θεσσαλονίκης καυχάται και η πόλη του Aachen και πανηγυρίζει με τρόπο πάνδημο και με τη συμμετοχή πλήθους ανθρώπων, τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου». Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός του εορτασμού των 50 χρόνων της Ενορίας και εξέφρασε τη συγκίνησή του, που βρέθηκε για πρώτη φορά ως Επίσκοπος, στον ιερό ναό απ’ όπου ως Διάκονος, πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε τη διακονία του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της διασποράς. Δεν παρέλειψε δε, να καταθέσει την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, ο οποίος τον είχε δεχθεί στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, αλλά και στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λεύκης κ. Ευμένιο, ο οποίος και τότε ήταν προϊστάμενος της Ενορίας Του Άαχεν.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος ευχαρίστησε τους προσκυνητές και απευθύνθηκε με θερμούς λόγους στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αυστρίας.

Μετά τον Εσπερινό η Ενορία δεξιώθηκε όλους τους παρισταμένους στους χώρους της, προσφέροντας κεράσματα που με πολύ μεράκι είχαν ετοιμάσει οι κυρίες της Ενορίας, με την βοήθεια ελληνικών εστιατορίων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου