Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ -ΚΑΝΑΔΑ.

Μήνυμα του Μητροπολίτη Καναδά για στήριξη της Ελλάδας
 
Sotirios TorontoΜήνυμα προς τους Έλληνες ομογενείς του Καναδά για ενότητα και αλληλοϋποστήριξη έστειλε χθες o Μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος κατά την ομιλία του στο επίσημο δείπνο των Φιλόπτωχων οργανώσεων προς τιμήν της Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο.
Ο ηγέτης της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά είπε ότι η ομογένεια καλείται να στηρίξει τα «αδέλφια μας στην πατρίδα που έχουν την ανάγκη μας τώρα», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Ο κ. Σωτήριος ζήτησε από την οργανωμένη Ελληνική παροικία να συνδράμει την Ελλάδα που διέρχεται μεγάλα δεινά από την κρίση χρέους.
Επιπλέον, σε ενωτικό τόνο απεύθυνε μήνυμα προς τους Έλληνες ομογενείς ζητώντας τους να υποστηρίξουν την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ εγγραφόμενοι ως μέλη της και ψηφίζοντας στις γενικές συνελεύσεις για τα μείζονα θέματά της.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ Νικόλας Παγώνης σημείωσε ότι το έργο του Μητροπολίτη είναι πολλαπλών επιπέδων, επισημαίνοντας ότι η Θεολογική Ακαδημία πρέπει να συνεχίσει το έργο της που είναι το σμίλευμα νέων Ελληνορθόδοξων ιερέων για τις εκκλησίες του Καναδά.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος, ο δήμαρχος του Λαβάλ Ζίλ Βαγιανκούρ, η πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου Ευθυμία Κουτσούγερα , οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαίρη Ντέρος (Δήμος Μόντρεαλ) και Βασίλης Αγγελόπουλος (Δήμος Λαβάλ), ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Καναδά Γιώργος Βάσιλας, οι ιερείς της πόλης και άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι ομογενείς.
Η οργάνωση ΑΧΕΠΑ εξήγγειλε ότι προσφέρει υποτροφία 6.500 δολαρίων για τη δωρεάν φοίτηση ενός φοιτητού στη Θεολογική Ακαδημία του Τορόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου